Egy csapat bandita ünneplését egy égből lehulló tűzgolyó zavarja meg. Majd egy fiatal, vörös hajú lány jelenik meg a pusztítás helyszínén. Ő Lina Inverse, a gyönyörű varázslózseni, aki saját bevallása szerint időnként kisegíti magát a banditák kincseiből. Jól szétcsap a gonosztevők között, majd távozik, némi kinccsel a zsebében.

A banditák persze nem adják fel, és üldözőbe veszik. Egy erdei úton támadnak rá, de a bátor lovag, Gourry Gabriev megmenti őt. Mivel csak utólag tűnik fel neki, hogy a megmentett hölgy igazából csak “lapos mellű, kerek szemű” kislány.

Az újdonsült páros megkezdi közös útját, de ismét üldözőik akadnak. Egy titokzatos, Zelgadis nevű alak mindenáron meg akarja szerezni Lina orihalcon szobrát, melyet a banditáktól zsákmányolt. A szobor ugyanis Shabranigdo feltámasztásához szükséges, aki a Sötét Úr 7 részének egyike.

Később újabb szereplő is színre lép. Rezo, a vörös pap, aki szintén a szoborra pályázik. De vajon ki a jó és ki a rossz? És Lina kiben bízhat meg

A videó immár egy konvertált nagyon jó minőségű HQ kiadást tartalmaz, melynek az DVD verzióját az AnimeAddicts csapata készített. Természetesen hatalmas köszönet jár nekik. Jó szórakozást hozzá.